Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ενημερωση για συνάντηση

Αγαπητοί συνάδελφοι,

προχθές συναντηθήκαμε (το Δ.Σ. του Συλλόγου μας) με την κ. Λόκανα (δ/ντρια του γραφείου της Υπουργού Π.Δ.Β.Μ.Θ). Την ενημερώσαμε (στον ασφυκτικά περιορισμένο χρόνο λόγω των υποχρεώσεων της) "εφ' όλης της ύλης" για τα θέματά μας, όσα αναφέρονται στο συνημμένο υπόμνημα αναλυτικά και αρκετά επί πλέον.
Το υπόμνημα είναι αναρτημένο και στο : htpp://sydibi.blogspot.com

Για το θέμα περικοπής της χρηματοδότησης των κινητών ζήτησε την απόφαση και την ενημερώσαμε σχετικά. Για τη συνέχιση αποσπάσεων εκπαιδευτικών και το επόμενο σχολικό έτος στις βιβλιοθήκες μας απάντησε ότι θα το εξετάσουν -θετικά- σε συνδυασμό με τις κενές οργανικές θέσεις.

Για τα μισθοδοτικά μας, η συνομιλήτριά μας επεσήμανε ότι τώρα δεν είναι η καλύτερη περίοδος.., ήξερε τουλάχιστον για το επίδομα πανελληνίων και ρώτησε γιατί δεν το είχαμε πάρει. Δεν αποκλείστηκε και προτείναμε διόρθωση των αποδοχών μας προς όποια κατεύθυνση (πληροφορικής, ανθυγιεινό, υπερωρίες ή ότι άλλες.. λοιπές ουτοπίες)

Υποσχέθηκε ότι σύντομα θα μας καλέσουν να ξαναδούμε τα επί μέρους θέματα πιο αναλυτικά, με αφορμή και αλλαγές προσώπων που πρόκειται να γίνουν σε όργανα που σχετίζονται μ' εμάς.Ρωτηθήκαμε για τα εφ. συμβούλια, συνεργασία κλπ. και συζητήσαμε σχετικά.
Σχετικά με το "νέο σχολείο" (θα στείλουμε σχετικό υπόμνημα) οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες ήδη υποστηρίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία σε όλα τα επίπεδα, έχουμε και τις δυνατότητες και την υποδομή και τη διάθεση να το συνεχίσουμε με τη νέα μορφή.
Την ίδια μέρα συναντήσαμε τον κ. Πριόνα και την κ. Κεφαλληναίου.Συζητήσαμε σχετικά με τις κινητές και άλλα θέματα που αφορούν τις Βιβλιοθήκες μας.

Συμπέρασμα: δεν είναι για ενθουσιασμό, υποσχέσεις δεν πήραμε, αλλά έγινε ένα ξεκίνημα με "συγκρατημένη αισιοδοξία"

Ελπίζουμε στη συνέχεια να έχουμε κάτι πιο συγκεκριμμένο

θερμή παράκληση: να γνωστοποιηθεί σε όλους τους συναδέλφους στη βιβλιοθήκη σας.

Χαιρετισμούς

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: